Три собне биљке за побољшање сна

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jun.2023, 10:19

Три собне биљке за побољшање сна

Стручњаци за цвеће откривају које биљке треба ставити у спаваћу собу ако желите да се решите проблема са спавањем једном заувек. Фото: Pexels/Huy Phan Кућне биљке не само да украшавају ентеријер, делимично ослобађају простор од прашине, већ, према мишљењу стручњака, могу побољшати >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ваш сан. Истина, за ово морате одабрати одређене врсте цвећа.
Према цвећарама компаније Flying Flowers одређене биљке у затвореном простору имају благотворне ефекте како на физичко, тако и на ментално здравље. А прва биљка коју ћете ставити у спаваћу собу за добар сан је лаванда.
Лаванда Лаванда је позната по својим умирујућим својствима и често се користи у спа центима. Поред кревета можете ставити гомилу сушене лаванде, а можете ставити и саксију са живом биљком.
– Овај цвет се додаје многим лековима против стреса и несанице. Лаванда је такође дивна собна биљка и испуњава собу својим јединственим опуштајућим мирисом – рекли су стручњаци.
Спатифилум Следећи цвет који треба погледати је спатифилум. Ово је одлична биљка која помаже у побољшању сна. Филтрира ваздух у затвореном простору и повећава влажност, што вам помаже да лакше дишете. Цветови спатифилума упијају буђи које се преносе ваздухом, које могу бити алергени, кажу стручњаци и додају да Спатифилум у спаваћој соби помаже да се “пробудите одморнији”.
Биљку треба држати даље од директне сунчеве светлости и редовно заливати, одржавајући тло влажним.
Sansevieria Коначно, трећа биљка која промовише квалитетан сан је сансевиериа. То је цвет из породице Аспарагуса са дугим и издуженим листовима.
Sansevieria је позната по својој способности да апсорбује токсине и претвара угљен-диоксид у кисеоник чак и ноћу (већина биљака то ради само током дана). Све ово доприноси брзом успављивању и квалитетном, чврстом сну.
– Повећан ниво кисеоника је користан и за ментално здравље, јер повећава енергију и побољшава расположење – наглашавају цвећари.
Sansevieria је прилично лака за одржавање, треба је заливати само једном у неколико седмица, када се тло потпуно осуши. Важно је узети у обзир да овај цвет воли индиректно светло.
Plesom do boljeg osećanja: Kako su povezani telesni pokreti i naše emocionalno stanje?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Три собне биљке за побољшање сна се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.