Петковић: Видовданска декларација је сведочанство страдања Срба на Косову и Метохији

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jun.2023, 09:31

Петковић: Видовданска декларација је сведочанство страдања Срба на Косову и Метохији

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да је Видовданска декларација, која је прочитана у уторак на скуповима у Косовоској Митровици и Грачаници, сведочанство страдања Срба у претходном периоду, пре свега последњих месеци од, како је рекао, зулума Аљбина >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Куртија али и одлучности српског народа да брани своје право да живи на КиМ. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Он је за РТС рекао да се у декларацији помињу и Срби упуцани од почетка године, имена ухапшених осморице Срба који су у приштинским затворима.
„Они су тамо јер Курти жели да протера Србе са КиМ. Сваки дан њихов тамо је корак даље од нормализације. Борићемо се да сачувамо мир, што су Срби поручили у декларацији. Сада је тренутак да се формира ЗСО“, рекао је Петковић.
Он је честитао Видовдан и истакао да је то најзначајнији српски празник „уткан у идентитет српског народа“.
Srbi danas proslavljaju Vidovdan – kulturno i versko značenje ovog velikog praznika

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Видовданска декларација је сведочанство страдања Срба на Косову и Метохији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.