Столтенберг: НАТО спреман да брани сваки педаљ своје територије

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jun.2023, 07:56

Столтенберг: НАТО спреман да брани сваки педаљ своје територије

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг је изјавио да је Алијанса спремна да се брани од сваке претње. Фото: Танјуг/AP Photo/Peter Dejong „Послали смо јасну поруку Москви и Минску, да је НАТО ту да заштити сваког савезника и сваки педаљ своје територије“, поручио је Столтенберг након >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << састанка са лидерима седам чланица Алијансе у Хагу, преноси Ројтерс.
Одговарајући на питање новинара о ефектима премештања трупа паравојне групе „Вагнер“ у Белорусију, рекао је да је прерано спекулисати о томе. „Прерано је доносити било какав закључак о последицама чињенице да се Пригожин преселио у Белорусију и да ће највероватније неке од његових трупа такође бити лоциране у Белорусији“, изјавио је Столтенберг.
Са друге стране, пољски председник Анџеј Дуда поручио је да НАТО мора да пружи оштар одговор на премештање Вагнерових трупа. „То је заиста озбиљно и веома забрињавајуће и морамо да доносимо веома чврсте одлуке. За то је потребан веома, веома оштар одговор НАТО-а“, рекао је Дуда после састанка са другим лидерима НАТО-а у Хагу.
SAD će preduzeti akcije protiv Vagnera zbog aktivnosti u Africi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Столтенберг: НАТО спреман да брани сваки педаљ своје територије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.