Белорусија ће разрадити процедуре за коришћење тактичког нуклеарног оружја

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 19:52

Белорусија ће разрадити процедуре за коришћење тактичког нуклеарног оружја

Белорусија ће разрадити процедуре за употребу тактичког нуклеарног оружја као одговор на спољну агресију, изјавио је данас председник те земље Александар Лукашенко, након церемоније доделе одликовања високим официрима. Фото: Танјуг/Presidential Press Service pool photo via AP Одговарајући на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << питање новинара да ли ће Белорусија имати техничке могућности да у случају напада употреби тактичко нуклеарно оружје, које је Русија разместила у тој земљи, Лукашенко је рекао да му не треба „отпад у неком складишту“ и да би у том случају оружје могло да остане у Русији, преноси агенција Белта.
Он је истакао да је инсистирао на размештању тактичког нуклеарног оружја у Белорусији како би се одвратили напади.
„Нико се никада није борио против нуклеарне силе. Начелник Генералштаба Оружаних снага и први заменик министра одбране Белорусије Виктор Гулевич, министар одбране Виктор Хрењин и представници Комитета за државну безбедност (КГБ), добили су инструкције да разраде процедуре за употребу овог оружја. Суштина је у томе да имамо способност да га користимо у случају напада“, поручио је Лукашенко.
Он је објасно да се то односи на нападе на Савезну државу, односно Русију и Белорусију.
„То је наше оружје и ми ћемо га употребити ако буде потребно“, рекао је Лукашенко.
Белоруски председник је раније током састанка напоменуо да се значајан део руског нуклеарног наоружања, које би требало да буде размештено у Белорусији, већ налази на територији земље.
Lukašenko potvrdio da je šef „Vagnera“ Jevgenij Prigožin stigao u Belorusiju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Белорусија ће разрадити процедуре за коришћење тактичког нуклеарног оружја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.