Боцан-Харченко: Нема шансе да Русија дозволи пријем тзв. Косова у УН

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 19:24

Боцан-Харченко: Нема шансе да Русија дозволи пријем тзв. Косова у УН

Русија неће дозволити да се тзв. Косово придружи Уједињеним нацијама, тако да нема шансе да се овај циљ оствари, изјавио је данас руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко. Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић “Наравно, Русија неће дозволити пријем Косова у УН, што је, у ствари, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кључни циљ Запада, Приштине и њених западних спонзора. Имајући у виду став Русије о непризнавању Косова, наше прихватање Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација и нашу подршку Београду, овај циљ је апсолутно недостижан“, рекао је он на састанку међународног дискусионог клуба „Валдај“, преноси ТАСС.
Он је, међутим, приметио да је усред антируских санкција Запад успео да промовише „процедуру пријема тзв. Косова у Савет Европе“.
Према речима руског дипломате, то би било немогуће у периоду када је Русија била чланица те организације.
„Сада су то урадили. Процедура је у току. У принципу, треба претпоставити да ће тзв. Косово постати члан Савета Европе и Запад ће то сматрати својеврсним искораком у процесу међународног признања тзв. Косова или формализације овог признања и његовог накнадног пријема у међународне организације“, рекао је он.
Боцан-Харченко је раније навео да подршка Комитета министара Савета Европе апликацији за чланство тзв. Косова открива деградацију те организације и доказује да је у потпуности контролишу Вашингтон и Брисел.
Održan Vidovdanski skup u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Боцан-Харченко: Нема шансе да Русија дозволи пријем тзв. Косова у УН се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.