Шта је и како функционише Бар-код? (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 18:32

Шта је и како функционише Бар-код? (ВИДЕО)

Идеја иза технологије бар кодова је заиста изузетна, што чини услугу бољом и практичнијом. Бар кодови се састоје од паралелних линија различитих ширина. Фото: PrtSc/Tiktok/ zackd.filmspt01 Као и свака друга технологија, бар кодови имају различите типове, облике и величине.
Популаран тип >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бар кода је УПЦ (Универзални код производа), који се састоји од 12-цифрених бројева. Првих шест бројева су идентификациони број произвођача. Следећих пет бројева представља идентификациони број артикла, док је последњи број „Check digit“ — проверава да ли је бар код исправно скениран.
@zackd.filmspt01
How Barcodes Work #viral #fyp #viralvideo #CODSquadUp
♬ nhạc nền – Zack D fimls01
Симбол бар кода можете идентификовати са његовим црним тракама на белој позадини. Иако неуобичајене, користе се и друге комбинације боја под условом да је карактерише светла позадина и боја једне линије. Образац црно-белих линија садржи све сачуване информације.
Употреба баркода Свуда у свету, предузећа у ланцу снабдевања и пружаоци услуга користе ову технологију. Садржи све информације о артиклу као што су датум производње, датум истека и порекло. Такође, то је систем за праћење који помаже у управљању залихама, провери цена и идентификацији производа. На тај начин се смањује ризик од људске грешке током процеса куповине и продаје. Куповина је бржа, а укупни процеси наплате бољи. Поред тога, помаже да се води евиденција о артиклима на залихама и артиклима које треба поново набавити.
Како функционишу баркодови Када посетите продавницу, приметићете симбол бар кода иза сваког пакета артикла. На благајни сваки производ пролази кроз скенер. Након тога се приказује (програмирана) цена артикла и прелазите на плаћање. У суштини, он обухвата све информације о вашој куповини на начин да даваоци услуга такође могу да прате пословне трансакције. Једноставно и лако.
Hlorisana voda u bazenima: Kako se zaštiti od neželjenih efekata?

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта је и како функционише Бар-код? (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.