Хлорисана вода у базенима: Како се заштити од нежељених ефеката?

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 18:19

Хлорисана вода у базенима: Како се заштити од нежељених ефеката?

Лето је већ увелико почело, а базени и купалишта су препуна купача који су једва дочекали топло време. Да, скок у воду је већини најбољи и најбржи начин освежења током летњих дана, али љубитељи базена би требали да обрате пажњу на могуће последице хлорисане воде. Фото: Pexels/Pixabay Хлор >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << као хемијско дезинфекционо средство, обезбеђује хигијену и штити од могућих инфекција, међутим, чињеница је да он може изазвати и одређене нежељене ефетке.
Наравно, ово никако не значи да се не купате у базенима, већ да обратите пажњу на следеће:
Користите заштитне лосионе Пре него што уђете у базен, можете користити хидратантно млеко за тело или водоотпорне креме за сунчање, како бисте створили баријеру између ваше коже и хлорисане воде.
Туширајте се пре и после купања Сви базени са разлогом располажу са тушевима, самим тим, пре уласка у базен, туширајте се како бисте уклонили вишак зноја, уља и прљавштине са коже. Након изласка из базена, поновите поступак како бисте испрали остатке хлора с коже.
Заштита косе Када сте у базену, потрудите се да вам вода не улази у очи, уста или нос. Пре уласка у базен, исперите косу обичном водом, а затим нанесите хранљиво уље на косу. Друга алтернатива за заштиту косе од хлорисане воде је капа за пливање.
Носите наочаре за пливање Наочаре за пливање могу вам помоћи да заштитите очи од директног контакта с хлорисаном водом. На овај начин смањујете ризик од иритације очију.
Осим што ћете “напунити батерије” , уз ове савете ћете успешно заштити кожу од штетног деловања хлорисане воде у базенима.
Da li se budite obliveni znojem? Evo kako da se leti bolje odmorite i naspavate!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хлорисана вода у базенима: Како се заштити од нежељених ефеката? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.