Да ли се будите обливени знојем? Ево како да се лети боље одморите и наспавате!

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 17:01

Да ли се будите обливени знојем? Ево како да се лети боље одморите и наспавате!

Вероватно знате тај осећај када се преврнете у кревету јер топлота и влага отежавају спавање и миран сан. Или се можда пробудиш обливен знојем? Фото: Pixabay/dangthuynhu2710 Ово су једноставни савети који ће вам помоћи да боље спавате током топлих летњих ноћи.
Одлучите се за летњи јорган Већина >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << људи више воли да спава са неком врстом покривача, било да је то летња јоргана или најједноставнији чаршав. Ако се температура у вашој спаваћој соби мења у зависности од времена, препоручујемо вам да користите два различита јоргана – један топлији, за зиму, и један хладнији и лаган за лето. Ово ће вам омогућити да имате пријатнији и здравији сан.
Изаберите постељину која вас хлади Приликом одабира постељине треба узети у обзир неколико ствари. Прво, уверите се да је ваша постељина направљена од 100 посто памука или другог природног материјала који пропушта ваздух. Постељина од полиестерских влакана или мешавина полиестерских влакана само ће вас загрејати.
Попијте нешто хладно пре спавања Непосредно пре спавања попијте нешто хладно, јер ће и то помоћи да се тело охлади. Међутим, немојте пити толико да морате устати и трчати у купатило током ноћи. Избегавајте алкохол јер алкохол ствара некохерентан сан и подстиче знојење.
Навуците завесе Уверите се да је ваша спаваћа соба што хладнија током дана. Избегавање сунчеве светлости у спаваћој соби ће помоћи да ваш простор за спавање буде хладан, чак и током веома врућих дана. Ујутру навуците завесе и не отварајте их док не одете у кревет.
Пустите свеж ваздух Можете одржавати ниску температуру у спаваћој соби тако што ћете обезбедити добру вентилацију и пустити свеж ваздух у просторију током дана. Ако је могуће држати прозор или два отворена у целом дому током ноћи, то би такође помогло да се температура смањи. Ако то није довољно, размислите о укључивању климе или упалите вентилатор.
Tri razloga zbog čega je dobro jesti ananas

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли се будите обливени знојем? Ево како да се лети боље одморите и наспавате! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.