Лукашенко потврдио да је шеф „Вагнера“ Јевгениј Пригожин стигао у Белорусију

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 16:35

Лукашенко потврдио да је шеф „Вагнера“ Јевгениј Пригожин стигао у Белорусију

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је данас да је шеф „Вагнера“ Јевгениј Пригожин стигао у Белорусију, након прекинуте побуне у Русији, пренео је АП. Фото: WikimediaComonns/Kremlin.ru Белоруски председник је такође потврдио да је Белорусија била спремна да пошаље своју >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << војну бригаду у Русију, у случају да је постојала потреба да се то учини.
„Било је потребно само пола дана да се белоруска војска, све оружане снаге, укључујући полицију и специјалне јединице, доведу у пуну борбену готовост. Војна бригада је била спремна да буде распоређена у Русији ако буде потребно“, навео је Лукашенко, коментаришући покушај оружане побуне у Русији прошле недеље, преноси ТАС С.
Телеграм канал оснивача приватне војне компаније „Вагнер“ Јевгенија Пригожина, објавио је 23. јуна увече неколико аудио записа са његовим изјавама, у којима је тврдио да су наводно изведени удари на његове формације и за то оптужио војно руководство Русије.
Руско министарство одбране одбацило је ову информацију као лажну.
Orban: Ukrajina nije suverena država, o ishodu rata odlučivaće SAD

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лукашенко потврдио да је шеф „Вагнера“ Јевгениј Пригожин стигао у Белорусију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.