Јапан ће продужити субвенције за рачуне за гас и струју

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 16:15

Јапан ће продужити субвенције за рачуне за гас и струју

Јапан ће продужити субвенције за рачуне домаћинстава и фирми за гас и струју, које по плану треба да истекну крајем септембра. Фото: Unsplash/Alexander Schimmeck Ову информацију су Ројтерсу саопштила три извора из владе Јапана и владајуће партије, наводећи да Токио на овај начин жели да подржи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << домаћу економију.
Премијер Фумио Кишида жели да државни буџет земље до фискалне године која се завршава у марту 2026. године буде у плусу, а продужење субвенција би свакако отежало његове напоре.
Јапан је најзадуженија земља на свету, наводи британска агенција.
Одлука о висини субвенција ће бити донета на основу актуелних цена енергената, курса јапанске валуте, а важан фактор ће бити и инфлација и њен утицај на економију, рекао је један од Ројтерсових извора.
NBS upozorava na SMS prevaru: Pažljivo s porukama sa nepozntih brojeva

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јапан ће продужити субвенције за рачуне за гас и струју се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.