Путин: Русија у потпуности финансирала „Вагнер“

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 15:21

Путин: Русија у потпуности финансирала „Вагнер“

Русија је у потпуности финансирала групу „Вагнер“, рекао је данас руски председник Владимир Путин на састанку са војним врхом у Кремљу. Фото: Танјуг/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP „Желим да истакнем и желим да сви знају то: целу Вагнерова групу је у потпуности финансирала држава. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Из Министарства одбране, из државног буџета, ми смо у потпуности финансирали ову групу“, рекао је Путин, преносе РИА Новости.
Прецизирао је да су руске власти од маја прошле до маја ове године, „Вагнеру“ платиле више од 86 милијарди рубља, што је око милијарду евра.
„Надам се да нико ништа није украо, или да није много, разјаснићемо то“, поручио је Путин.
Приватна војна формација „Вагнер“ Јевгенија Пригожина започела је протеклог викенда побуну и кренула ка Москви.
Јединице „Вагнера“ су заузеле штаб Јужног војног округа у Ростову на Дону, након чега је Управа ФСБ покренула је поступак против шефа те групе Јевгенија Пригожина због „организовања оружане побуне“.
Пригожинових је побуну образложио тврдњом да је руска војска наводно извршила ракетне и бомбашке нападе на позадинске кампове „Вагнера“.
Пригожинову изјаву су демантовали руско министарство одбране и ФСБ.
Председник Белорусије Александар Лукашенко је, по одобрењу руског председника Владимира Путина, преговарао у суботу са Пригожином, када је постигнут договор да се заустави напредовање „Вагнера“ и ситуација деескалира.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков је објаснио да ће Пригожин моћи да оде у Белорусију, а да ће кривични поступак бити обустављен.
Područje tropske šume veličine Švajcarske nestalo u 2022.

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Русија у потпуности финансирала „Вагнер“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.