Ајлејн: САД би требало да се извине затвореницима из Гвантанама

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 13:31

Ајлејн: САД би требало да се извине затвореницима из Гвантанама

Експерт за људска права Уједињених нација Фионуала Ни Ајлејн изјавила је да је, према критеријумима међународног права, влада САД третирала окрутно, нехумано и понижавајуће затворенике у логору Гвантанамо. Фото: Танјуг/AP Photo/Alex Brandon Она је позвала званични Вашингтон да се извини >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за нехумано поступање и обештети оштећене.
„Након две деценије проведене у притвору, патња оних који су боравили у Гвантанаму је дубока и траје и даље“, рекла је Ајлејн у разговору са новинарима након посете експерта УН притворском објекту у заливу Гвантанамо на Куби, преноси Ројтерс.
Она је поручила да америчка влада мора хитно да обезбеди правно решење, извињење и гаранције да се овако нешто више неће поновити.
Lukašenko naredio punu borbenu gotovost zbog pokušaja oružane pobune u Rusiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ајлејн: САД би требало да се извине затвореницима из Гвантанама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.