Немачки извозници лоше расположени, већина очекује пад у наредна три месеца

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 13:11

Немачки извозници лоше расположени, већина очекује пад у наредна три месеца

ИФО индекс пословног расположења извозника у Немачкој пао је са мајских 1,0 поена на јунских -5,6 поена, објављено је данас на сајту Института за економска истраживања ИФО из Минхена. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Probst Вредност овог индекса је сада најнижа од новембра 2022. године.
„Не >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << само да је потражња на домаћем тржишту слаба, већ сада видимо и пад броја наруџбина из иностранства. То су лоше вести за немачке извознике“, сматра шеф истраживања ИФО-а Клаус Волрабе.
Већина произвођача очекује да ће се извоз њихове робе смањити у наредна три месеца.
Изузутак су произвођачи одеће и напитака који упркос негативним трендовима очекују значајан раст извоза.
Пад извоза очекују произвођачи хране, индустрија метала или индустрија намештаја, која трпи због слабог грађевинског сектора.
Минхенски инсититут је јуче објавио да је ИФО индекс пословног расположења у Немачкој пао са мајских 91,7 поена на јунских 88,4 поена, Вредност овог индекса је у априлу била на нивоу од 93,4 поена, што значи да је он у паду два месеца заредом и налази се на најнижем нивоу у последњих седам месеци.
Američki berzanski indeksi u padu, evropski beleže blag rast

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачки извозници лоше расположени, већина очекује пад у наредна три месеца се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.