Да ли је боље да спавамо на левом или десном боку? Ево шта се више препоручује

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 11:31

Да ли је боље да спавамо на левом или десном боку? Ево шта се више препоручује

На којој страни спавате? Фото: Pexels/Andrea Piacquadio Већина нас има страну на којој радије спава. Наравно, у току ноћи се померамо, па се не пробудимо онако како мислимо да смо заспали. Ипак, сматра се да обично постоји она страна на коју се стално враћамо.
Стручњак за исхрану Али Рамадан >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << објаснио је на ТикТок-у, да постоји неколико предности спавања на левој страни тела.
Сматра се да спавање на левој страни има највише користи за опште здравље. Рамадан је у видео снимку објаснио да „када спавамо на левој страни, стомак и његови желудачни сокови остају нижи од једњака“, што може помоћи да се смањи горушице и пробавни поремећај. – Спавање на левој страни тела смањује притисак на леђа и идеалан је начин за спавање трудница – објашњава.
Ипак, постоје предности спавања на десној страни. Ако желите да смањите ризик од болова у леђима спавање на леђима може да буде решење. Само 10% људи спава у оптималном положају.
Спавање на леђима је најпрепоручљивији положај јер се пршљени на леђима могу природно поравнати у неутралном положају без икаквих прегиба или кривина. Док се за спавање на стомаку сматра негативним јер је може да буде стресан за кичму.
Kako da se nosite sa osobom koja priča samo o sebi? Tri saveta za prekid toksičnog razgovora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли је боље да спавамо на левом или десном боку? Ево шта се више препоручује се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.