Три разлога због чега је добро јести ананас

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 10:18

Три разлога због чега је добро јести ананас

Ананас садржи многе важне витамине и хранљиве материје, а такође има и природно мало калорија и масти, што га чини укусном ужином за уживање. Фото: Pexels/Ylanite Koppens Осим што је укусан, многа досадашња истраживања показују да ананас има много користи за наше здравље, због чега дијететичари >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << препоручују да га конзумирамо што чешће.
Побољшава варење Иако многи можда нису свесни ове чињенице, откривено је да ананас значајно помаже здрављу нашег пробавног система.
То је због ензима бромелаина који се налази у плоду и стабљици ананаса. Наиме, ради се о дигестивном ензиму који помаже у разградњи хране, а такође помаже у варењу хранљивих материја.
Према речима дијететичара, бромелин у ананасу, као и висок садржај влакана, добитна су комбинација која подржава квалитетно варење.
Јача имунитет Поред тога што доказано побољшава здравље нашег варења, редовна конзумација ананаса јача наш имунитет.
Управо захваљујући великим количинама витамина Ц и других нутритивних вредности које се налазе у ананасу, а познато је да ова намирница јача наш имунитет, односно помаже организму у што успешнијој борби против прехладе и многих других болести.
Помаже да се изгуби вишак килограма Још једна корисна предност ананаса је његова природна слаткоћа, која омогућава свакоме ко га конзумира да победи жељу за слаткишима без превише калорија или додатог шећера.
Све ово чини ананас савршеном ужином, посебно за оне који покушавају да смршају. Због велике количине влакана, витамина, минерала и воде, ананас може да помогне да се осећамо сито и одлична је опција за здраву ужину.
Може нам помоћи да спречимо преједање или конзумирање превише грицкалица током дана.
Pravilo da bi trudnica trebalo da jede za dvoje je velika zabluda

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Три разлога због чега је добро јести ананас се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.