Вучић добио позив краља Салмана да посети Саудијску Арабију

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 10:17

Вучић добио позив краља Салмана да посети Саудијску Арабију

Председник Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Краљевине Саудијске Арабије Осаму Дахил Ал-Ахмадија и објавио да је са задовољством добио позив краља Салмана бин Абдулазиза ал Сауда да посети Саудијску Арабију Фото: Танјуг/Раде Прелић „Важна и велика ствар >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за Србију. Са задовољством сам примио позив краља Салмана бин Абдулазиза ал Сауда да посетим Краљевину Саудијску Арабију, уверен да ће интензивирање политичког дијалога и економске сарадње између Србије и Саудијске Арабије пружити снажан допринос и посебан подстрек свеукупном развоју наших односа, поготово зато што у овој години обележавамо 10. годишњицу од успоставлјања дипломатских односа“, навео је Вучић на инстаграму.
Каже да је информисао амбасадора Ал-Ахмадија о развоју догађаја на Косову и Метохији, као и о целокупној ситуацији у региону и истакао да је за Србију од клјучног интереса очување мира и стабилности, као и даљи развој регионалне сарадње преко иницијатива попут Отвореног Балкана.
„Сагласили смо се да је јачање односа међу државама региона прави пут за општи напредак и стабилност, као и да сарадња наше две земље има велики потенцијал, поготово у областима полјопривреде, енергетике, туризма и ИКТ“, навео је Вучић. Искористио сам ову прилику да поновим позив краљу Салману да посети Србију, сигуран да ће његов долазак допринети бољем разумевању прилика и већем степену подршке нашој земљи на међународној сцени, закључио је Вућић.
Do 4. jula radovi na auto-putu kod Batajnice

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић добио позив краља Салмана да посети Саудијску Арабију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.