Бајден: САД и НАТО немају ништа са побуном у Русији

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jun.2023, 19:22

Бајден: САД и НАТО немају ништа са побуном у Русији

Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је данас да САД и НАТО нису били умешани у краткотрајну побуну паравојне групе „Вагнер“ у Русији. Фото: Танјуг/AP/Evan Vucci Он је, у првом реаговању на побуну, рекао да је „прерано“ проценити какав ће утицај она имати на рат у Украјини, преноси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << АП.
„Јасно смо ставили до знања да нисмо умешани. Нисмо имали ништа са тим. Ово је био део борбе унутар руског система“, рекао је Бајден, додавши да су савезници радили на томе да не дају „никакав изговор“ да се за побуну окриви Запад.
Председник САД је навео да је имао дугачак разговор са украјинским колегом Володимиром Зеленским, као и да ће се можда поново чути са њим касније у току дана.
„Рекао сам му да ће, без обзира на оно што се десило у Русији, Сједињене Државе наставити да подржавају одбрану Украјине, њен суверенитет и територијални интегритет“, рекао је Бајден.
Zelenski posetio ukrajinske snage u regionu Donjecka

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден: САД и НАТО немају ништа са побуном у Русији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.