Сијарто: Одлука о пуштању полицајаца одраз стратешке сарадње Србије и Мађарске

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jun.2023, 17:22

Сијарто: Одлука о пуштању полицајаца одраз стратешке сарадње Србије и Мађарске

Шеф мађарске дипломатије Петер Сијарто изјавио је данас да је одлука Београда о пуштању ухапшених косовских полицајаца да се бране са слободе одраз стратешке сарадње Србије и Мађарске. Фото: Танјуг/AP Photo/John Minchillo Сијарто је у изјави за Тањуг објаснио да је председник Србије >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Александар Вучић раније данас обавестио мађарског премијера Виктора Орбана о одлуци спрских власти да пусте из привора тројицу припадника тзв. косовске специјалне полиције.
“Овог јутра заменик премијера Србије Синиша Мали затражио је од мене да пренесем поруку од председника Вучића нашем премијеру Виктору Орбану, у којој је српски председник мађарском премијеру саопштио одлуку српских власти да ослободи полиајце из притвора. Ова одлука српских власти донета је на основу разговора између премијера Орбана и председника Вучића у којем је наш премијер замолио и посаветовао председника Вучића да ослободи полицајце и ми дубоко верујемо да оваква одлука одражава снажне везе између наших земаља, као и стратешку сарадњу коју имамо“, рекао је Сијарто.
Мађарски премијер Виктор Орбан потврдио је да је јутрос разговарао са председником Вучићем, који га је обавестио да ће ухапшени припадници тзв. косовске специјалне полиције бити пуштени из притвора и нагласио да “веома цени“ тај потез.
Раније данас суд у Краљеву је потврдио оптужницу против тројице припадника тзв. Косовске специјалне полиције, који су ухапшени убоко на територији Србије 14. јуна и они ће се бранити са слободе.
U školskoj 2022/2023 upisano ukupno 248.508 studenata

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сијарто: Одлука о пуштању полицајаца одраз стратешке сарадње Србије и Мађарске се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.