Интезивни радови на одржавању путне инфраструктуре (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jun.2023, 16:56

Интезивни радови на одржавању путне инфраструктуре (ВИДЕО)

Од почетка године, кроз редовно одржавање путне инфраструктуре, одвијају се интензивни радови на поправци саобраћајних површина у граду и приградским насељима. Град Нови Сад захваљујући историјски високом буџету може да улаже у обнову градске инфраструктуре. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
У току су интезивни радови на реконструкцији Булевара Ослобођења, а камере портала Војводина уживо су забележиле како они напредују.
Завршена је прва етапа радова, на деоници од Народног фронта до Булевара цара Лазара, док су рано јутрос почели радови на супротној коловозној траци на истој деоници.
Фото: Војводина уживо Како би се, у току обнове коловоза, у што мањој мери реметили саобраћајни токови на Булевару ослобођења, радови ће се одвијати етапно, тако да у сваком моменту буде проходна по једна коловозна трака.
Подсетимо, пре само пар дана, пуштен је први турбо кружни ток у Србији. Према плану о изградњи овог турбо кружног тока завршетак радова био је предвиђен тек за неколико месеци, али је изградња завршена пре уговореног рока. – Два и по месеца пре рока завршена је кружна раскрсница на углу Фрушкогорске улице и Булевара цара Лазара, која је од посебног значаја имајући у виду интензитет саобраћаја на овој локацији. Уверен сам да ће изведено решење савременог кружног тока додатно олакшати кретање свим учесницима у саобраћају. Почињемо са реализацијом нових пројеката и већ прекосутра нас очекује почетак радова на санацији Булевара ослобођења, наше најфреквентније саобраћајнице, изјавио је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић уочи завршетка овог значајног инфраструктурног пројекта.
Како би се, у току обнове коловоза, у што мањој мери реметили саобраћајни токови на Булевару ослобођења, радови ће се одвијати етапно, тако да у сваком моменту буде проходна по једна коловозна трака.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)


Такође, започети су припремни радови на пресвлачењу коловоза новим асфалтом на више локација, вршено је асфалтирање, затварање раскопаних јавних површина, поправке оштећења….
Завршено је асфалтирање у Новој улици 31 на Сајлову док се припремни радови одвијају у Ветернику у Поенкареовој улици, улицама Савке Суботић и Јована Обреновића. У Сремској Каменици се исти радови одвијају на Мишелуку, Светог Илије, Богдана Гавриловића.
Од 5. јуна, започети су радови на изградњи саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром у Улици Теодора Павловића, у Новом Саду. На делу улице, од крака ка Улици Олге Петров до Улице браће Кркљуш, у дужини од 320м, планирана је реконструкција постојећег коловоза и обостраних пешачких стаза, као и изградња паркинг места. Одводњавање саобраћајних површина предвиђено је сливницима у затворену канализациону мрежу, а биће потпуно реконструисана водоводна и канализациона мрежа. Постојеће зеленило ће бити сачувано и биће допуњено на местима где је то могуће, тако да не омета приступ парцелама, али и да буде усклађено са надземном и подземном инфраструктуром.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)


Град Нови Сад континуирано улаже средства у проширење мреже бициклистичког саобраћаја, која се тренутно у Новом Саду распростире у дужини од преко 100 км.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)


Од 2012. године изграђено укупно 55 километара бициклистичких стаза. Наставља се и са субвенцијама за куповину бицикала.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)


Почетком године отворена је и Партизанска улица, које је била више месеци затворена услед реконструкције надвожњака за потребе брзе пруге Нови Сад – Суботица.
Danas počinje druga faza radova na Bulevaru oslobođenja, završetak 03. jula

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Интезивни радови на одржавању путне инфраструктуре (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.