Смањите знојење, избаците ове намирнице из исхране

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jun.2023, 15:00

Смањите знојење, избаците ове намирнице из исхране

Мирис током знојења може бити изузетно непријатан, посебно ако се на одећи коју носите виде огромне мрље од зноја. Обично се прво појављују испод пазуха, али се могу појавити и на другим местима. Фото: Pexels/Mary Taylor Иако је многима ово непријатно, то је сасвим нормално и заправо је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << начин на који ваше тело регулише температуру.
Да ли се знојите док спавате? Ово може бити знак одређених здравствених проблема Такође, зној нема свој мирис као што многи мисле. Тек када дође у контакт са бактеријама на телу, зној добија оштар и непријатан мирис.
Знојење игра важну улогу у одржавању нормалног здравља и помаже нашим телима да регулишу телесну температуру и уклањају токсине.
Ипак, постоје неке намирнице које појачавају знојење, па ако желите да смањите ову појаву, смањите њихову потрошњу. Храна коју треба избегавати су јаки зачини као што су кари и чили. Наше тело реагује на зачињену храну на исти начин као што реагује на високе температуре.
Ове намирнице чине да се више знојите да бисте расхладили тело.
Осим тога, треба избегавати и кофеин јер стимулише централни нервни систем и стимулише надбубрежне жлезде да раде јаче.
Стога, ако желите да смањите знојење, водите рачуна да се чешће туширате, носите дезодорансе на чисто тело и носите лакшу одећу од прозрачног материјала.
Pet stvari koje treba da uradite pre jutarnje kafe: Stručnjaci tvrde da će biti korisne po vaše zdravlje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Смањите знојење, избаците ове намирнице из исхране се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.