Берлин: Надамо се стабилизацији ситуације у Русији

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jun.2023, 13:48

Берлин: Надамо се стабилизацији ситуације у Русији

Портпарол немачког канцелара Олафа Шолца изјавио је данас да се Берлин нада стабилизацији ситуације у Русији, након побуне руске паравојне формације Вагнер. Фото: Танјуг/AP Photo/Markus Schreiber “Пре свега, ово је унутрашња ствар у Русији и ми пратимо шта се тамо дешава. Шта се заправо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << догодило, само ће време показати“, рекао је Шолцов портпарол Стефен Хебелстрајт.
Он је навео да је Шолцов главни саветник за спољну политику Јенс Плетнер присуствовао затвореном састанку током викенда у Копенхагену између западних земаља и представника чланица БРИКС-а, са изузетком руских представника, преноси АП.
Хебестрајт је истакао да су тај састанак иницирали из Кијева, и да су теме састанка разговарали о “ситуацији и перспективама“.
Како наводи агенција, он није коментарисао садржај састанка, нити да ли је Немачка током викенда била у контакту са руским званичницима.
Američki nosač aviona „UŠ Gerald R. Ford“ uplovio u Split

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Берлин: Надамо се стабилизацији ситуације у Русији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.