Амерички носач авиона „УШ Гералд Р. Форд“ упловио у Сплит

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jun.2023, 11:35

Амерички носач авиона „УШ Гералд Р. Форд“ упловио у Сплит

Амерички носач авиона на нуклеарни погон „УШ Гералд Р. Форд“ упловио је рано јутрос у Сплит. Фото: Танјуг/HINA/ MARIO STRMOTIÆ/bs Реч је о носачу дугом више од 330 метара и високом 76 метара, а име је добио по 38. председнику САД Џералсу Форду.
Његова градња је коштала 12.8 милијарди долара, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а још 4.7 милијарди утрошено за истраживање и развој. Може да носи 75 авиона, а посаду чини 4500 људи, укључујући ии ваздухопловце.
„Посета служи унапређењу односа САД и Хрватске јер две нације раде заједно на стабилности, сигурности и просперитету региона и посета луци ће бити и прилика да се посада сретне са Сплићанима и упозна богату историју и културу Хрватске“, саопштено је из америчке Амбасаде у Хрватској.
Наводе да америчка 6. флота, са седиштем у Напуљу, проводи цели спектар здружених и поморских операција,
често у договору са савезничким, заједничким и међуагенцијским партнерима, ради промоције националних интереса и сигурности САД-а и стабилност у Европи и Африци, пренео је хрватски портал Индеx.
Novi profesor računarstva na Harvardu biće četbot

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Амерички носач авиона „УШ Гералд Р. Форд“ упловио у Сплит се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.