Маљар: Украјина повратила додатну територију дуж јужне линије фронта

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jun.2023, 11:15

Маљар: Украјина повратила додатну територију дуж јужне линије фронта

Украјина је повратила додатну територију дуж јужне линије фронта, а ситуација се на ратишту мало променила током протекле седмице, изјавила је данас заменица украјинског министра одбране Хана Маљар. Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky Маљар је навела да су украјинске снаге ослободиле >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << око 130 квадратних километара на југу Украјине од почетка украјинске контраофанзиве.
Она је пре недељу дана рекла да је у контраофанзиви ослобођено 113 квадратних километара.
Маљар је за украјински јавни сервис прецизирала да је прошле седмице било око 250 сукоба дуж источног дела линије фронта, који обухвата правце Лиман, Бахмут, Авдијевку и Маринку, наводећи да се на том подручју и даље воде тешке борбе.
Украјинска војска саопштила је данас да је напредовала између 600 и 1.000 метара на јужним и северним ободима Бахмута, града који су снаге „Вагнера“ заузеле у мају. Украјинска војска је известила о напредовању и у суботу, у време док су снаге руске паравојне организације током побуне, марширале према Москви, преноси Гардијан.
Није било могуће потврдити те извештаје.
Украјинске власти су указале да је побуна „Вагнера“ у суботу дала прилику да украјинска војска напредује у контраофанзиви.
Obalska straža SAD pokrenula istragu o imploziji „Titana“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Маљар: Украјина повратила додатну територију дуж јужне линије фронта се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.