Макрон: Револт Вагнера указује на поделе унутар руског табора

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jun.2023, 08:19

Макрон: Револт Вагнера указује на поделе унутар руског табора

Француски председник Емануел Макрон рекао је да побуна паравојне формације “Вагнер“ против војног лидерства Русије показује, како је навео, “поделе унутар руског табора“ и указује на крхкост руских оружаних снага. Фото: Танјуг/Ludovic Marin, Pool via AP Макрон је за издање дневног листа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << “Прованс“ рекао, поводом догађаја у Русији, да треба бити опрезан јер се ситуација и даље развија.
“Али то показује поделе које постоје унутар руског табора, на крхкост како њене армије, тако и њених помоћних снага, као што је група Вагнер“, рекао је Макрон.
Он је додао да је догађаје у Русији пратио “из сата у сат“. „Све ово треба да нас држи на опрезу и потпуно оправдава подршку коју дајемо Украјинцима у њиховом отпору“, поручио је Макрон за марсејски лист пред посету том граду на југу Француске.
Blinken: Previranja u Rusiji možda još nisu završena

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон: Револт Вагнера указује на поделе унутар руског табора се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.