Свечано отворен традиционални фолклорни фестивал „Злата брана“

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jun.2023, 20:24

Свечано отворен традиционални фолклорни фестивал „Злата брана“

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић свечано је отворио 29. дечији фолклорни фестивал „Злата брана“. Организатор фестивала словачке националне мањине, која живи у Војводини је Културни центар „Кисач“, а одржава се уз подршку Града Новог Сада,Министарства културе и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << информисања Републике Србије, Националног савета словачке националне мањине, Завода за културу војвођанских Словака и Канцеларије за Словаке у дијаспори. Фото: Град Нови Сад „Част ми је што у име Града Новог Сада имам прилику да присуствујем 29. дечијем фолклорном фестивалу „Злата брана“ који сваке године приређује публици  иузузетно богат културно-уметнички програм. Двориште ОШ „Људевит Штур“ у Кисачу за три дана трајања фестивала постаје најлепше место за смотру дечијих игара, песама, музике и фолклора . Организатори и учесници  манифестације су прави пример како се чувају културне вредности, традиција и народни обичаји, а то постижу преносећи своје знање на најмлеђе генерације. Успостављењем ових чврстих веза са властитом традицијом ствара се здрава основа за очување сопственог идентитета“, рекао је Далибор Рожић и додао да ће Град и убудуће поржавати ову манифестацију.
Фото: Град Нови Сад На овогодишњем фестивалу учествује више од 1.200 девојчица и дечака из Србије, Словачке, Мађарске и Хрватске, што овај фестивал, у својој категорији, чини највећим не само у оквирима наше земље, него и шире.
Predstava “Drž – ne daj“ u utorak u Gimnaziji Laza Kostić

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Свечано отворен традиционални фолклорни фестивал „Злата брана“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.