Да ли сте чули за војну дијету?

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jun.2023, 19:24

Да ли сте чули за војну дијету?

Дијета од три дана, познатија и као “Војна дијета” је још једна од многих популарних планова исхране чији је фокус брзо мршављење. Фото: Freepik/Drazen Zigic Међутим, важно је напоменути да војна дијета није ни на који начин повезана с војском, нити је званично одобрена или препоручена >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од стране здравствених стручњака.
О дијети:
Наводно, војна дијета је план исхране који доводи до великих губитка килограма у што краћем року. То се дешава због калоријског дефицита, односно због смањеног уноса калорија. Ова дијета се базира искључиво на протеинима, док су масти и угљени хидрати веома мало присутни, њени конзумети тврде да убрзава и метаболизам.
Ево примера распореда оброка за војну дијету: Дан 1:
Доручак: пола грејпа, једна кришка тоста, две кашике кикирики путера, кафа или чај без шећера
Ручак: једна кришка тоста, пола шоље туњевине у конзерви, кафа или чај без шећераВечера: 85 грама било које врсте меса, једна шоља зеленог грашка, пола банане, једна мала јабука, пола шоље сладоледа од ваниле
Дан 2:
Доручак: једно тврдо кувано јаје, једна кришка тоста, пола банане
Ручак: једна шоља куваног броколија или купуса, пола шоље куване шаргарепе, пола банане, пола шоље сладоледа од ваниле
Вечера: две кобасице мале величине, пола шоље купуса, пола шоље куване репе, пола банане, пола шоље сладоледа од ваниле
Дан 3:
Доручак: једна кришка чедар сира, пет сланих крекера, мала јабука
Ручак: једно тврдо кувано јаје, једна кришка тоста
Вечера: једна шоља туњевине у конзерви, пола банане, пола шоље сладоледа од ваниле
Војна дијета подразумева строго придржавање овог распореда оброка и не препоручује се никаква замена или измена намирница. Тачно је калоријски дефицит и високи унос протеина могу довести до брзог губитка килограма. Међутим, ова дијета је врло рестриктивна и може бити неуравнотежена! Поред тога, важно је напоменути да ове екстремне дијете обично нису одрживе на дуге стазе и не пружају трајне резултате.
Ovim trikovima ćete se osloboditi neprijatnog mirisa belog luka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли сте чули за војну дијету? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.