Ближи се Видовдан и формирање Покрета за државу: Ево шта све знамо до сада о њему

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jun.2023, 18:23

Ближи се Видовдан и формирање Покрета за државу: Ево шта све знамо до сада о њему

Покрет за државу, чије формирање је најавио председник Србије Александар Вучић, би требало да обухвати појединце, странке, људе који воле отаџбину, али и који не желе учлањивање у странке. Фото: elements.envato.com/Printscreen Председник је данас најавио да ће на Видовдан објавити “мали проглас, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << малог броја људи” и додао да “од Видовдана до септембра има довољно места. То мора да има нову вредност, нови садржај, да би људи могли да поверују да се боре уз тај нови покрет за Србију”.
Народни покрет кренуће као политичка платформа
Овај покрет значио би својеврсни “народни покрет”, а како је истакао министар одбране и председник Српске напредне странке Милош Вучевић “мора бити места за све интелектуалце, али и раднике и сељаке који виде Србију као своју отаџбину”.
Народни покрет за државу је идеја о којој се разговарало. Идеја је да се обједине политичке снаге и странке које желе да Србија остане самостална, сувера и слободна држава, да гледа своје интересе, али да нема газде ни на једној страни света. Да не подлежемо притисцима какви нам се нуде као примамљиви колачићи на столу, да седимо на својој столици, не на две или три, да се држимо српске политике. СНС или председник Вучић мора бити окосница свега тога. Мора бити места за све интелектуалце, али и раднике и сељаке који виде Србију као своју отаџбину. Народни покрет је у настајању, кренуће као политичка платформа, није стриктно дефинисан. Има своју ширину- рекао је Вучевић за Хепи телевизију у марту.
СНС окосница новог покрета
Председник Вучић изнео је да формирање новог покрета не значи гашење Српске напредне странке, већ да ће она бити његова окосница.
Фото: НС уживо У овим условима, када смо притиснути споља, важно је да ангажујемо све паметне људе из странака и ван њих, људе који су за нормалну и пристојну Србију, да се ујединимо, да удружимо знање које имамо. Имамо толико интелектуалаца, толико добрих занатлија, толико поштених радника, добрих сељака. И сви да се ујединимо и да покушамо да издржимо у наредне две године све ово што иде око нас- речи су Вучића.
Вучевић: Верујем да ћемо видети неке нове људе и енергију
Министар одбране образложио је овај покрет и као “надстраначки, који не доводи до гашења политичких партија, али дозвољава да се укључе и они који нису чланови странке.”
То је најлепша црта и рекао бих да ће он имати један заједнички именитељ свих чинилаца, а то јесте љубав према отаџбини. Верујем да ће и овај народни покрет за Србију видети и да ћемо видети неке нове људе, неку нову енергију, нову снагу. Просто нову политичку конотацију која ће појачати позицију Србије- рекао је Вучевић за РТС.
Dodik: Narodna skupština doneće odluke o Ustavnom sudu BiH koje će se poštovati

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ближи се Видовдан и формирање Покрета за државу: Ево шта све знамо до сада о њему се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.