Блинкен: Превирања у Русији можда још нису завршена

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jun.2023, 17:17

Блинкен: Превирања у Русији можда још нису завршена

Државни секретар Сједињених Америчких Држава Ентони Блинкен изјавио је данас да превирања изазвана побуном „Вагнера“ у Русији можда још нису завршена и да би могла да потрају и наредних недеља или месеци. Фото: Танјуг/АР/David Zalubowski Он је у интервјуу за америчке медије, си-ен-ен, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << еј-би-си и си-би-си, рекао да је побуна била „директан изазов за Путинов ауторитет“, као и да је указала на праве пукотине у власти руског председника, преноси би-би-си.
Блинкен је навео да је прерано причати о томе шта ће бити са борцима „Вагнера“ који су јуче учествовали у побуни.
Говорећи о чињеници да је договор са шефом „Вагнера“ Јевгенијем Пригожином постигао белоруски председник Александер Лукашенко, Блинкен је рекао да „можда Путин није желео да се спусти на ниво директног преговарања са Пригожином“.
Додао је да је Путинова одлука да нападне Украјину створила хаос у Русији.
„Ако ово ставите у контекст пре 16 месеци, Путин је био на прагу Кијева, желећи да за неколико дана заузме град и избрише Украјину са мапе. Сада је морао да брани Москву, главни град Русије, од плаћеника које је сам створио“, рекао је Блинкен.
Амерички државни секретар је додао да је Вашингтон фокусиран на то да помогне Украјини како би она имала све што јој је потребно да се одбрани и поврати територију коју је Русија заузела.
„У мери у којој су Руси расејани и подељени, то може да отежа наставак њихове агресије на Украјину“, рекао је он.
Блинкен је истакао да нису промењена ни америчка, ни руска нуклеарна политика као последица ове кризе.
NATO kontaktirao rusko ministarstvo odbrane zbog pobune Vagnera

 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блинкен: Превирања у Русији можда још нису завршена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.