Три сјајна разлога зашто би требало да једемо лубеницу чешће

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jun.2023, 17:01

Три сјајна разлога зашто би требало да једемо лубеницу чешће

Лубеница је савршено решење да угасите жељу за слаткишима кад год осетите потребу да поједете нешто забрањено. Фото: Pixabay/congerdesign Лето у нашим крајевима душу је дало лубеницама, па немате разлога да не искористите прилику која вам се пружи.
Али осим што је изузетно освежавајућа, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << постоје и други разлози због којих би лубеницу требало да укључите у исхрану што је пре могуће. 
Јача имунитет Конзумирање лубеница може ојачати ваш имуни систем јер има висок садржај витамина Ц, који је снажан антиоксиданс и помаже у превенцији разних болести. Такође, редовно конзумирање намирница које садрже витамин Ц може заштитити сопствене ћелије тела од бројних штетних фактора.
Штити срце и циркулаторни систем Лубеница је богата ликопеном – антиоксидансом који спречава болести срца и крвотока. Ово воће садржи и дијетална влакна која снижавају ниво лошег холестерола, као и калијум који снижава крвни притисак.
Побољшавају свој сексуални живот Многи стручњаци препоручују лубеницу у исхрани јер је утврђено да садржи цитрулин који има ефекте попут Виагре. Када уђу у организам, претварају се у аргинин – аминокиселину која је корисна за циркулаторни систем јер даје еластичност зидовима артерија. Лубеница се препоручује и у дијетама за мршављење јер има мало калорија и даје осећај ситости. Стимулише излучивање токсина из тела, побољшава рад бубрега.
Rashlađena lubenica pravi je melem za telo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Три сјајна разлога зашто би требало да једемо лубеницу чешће се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.