НАТО контактирао руско министарство одбране због побуне Вагнера

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jun.2023, 16:44

НАТО контактирао руско министарство одбране због побуне Вагнера

Услед страха НАТО-а од евентуалног нуклеарног инцидента, дошло је до „неформалних контаката“ између Алијансе и руског министарства одбране у вези покушаја побуне „Вагнера“, објавила је данас римска „Република“. Фото: Танјуг/AP Photo/Olivier Matthys Према писању италијанског листа, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пажња НАТО-а је била усмерена на више од 1.400 нуклеарних бојевих глава које је могуће моментално употребити, преноси ТАСС.
Додаје се да је руски министар одбране Сергеј Шојгу „поуздан саговорник“, као и да је НАТО желео да одмах јасно стави до знања да његове снаге немају никакву улогу у акцијама које се побуњеници усуђују да предузму.
Лист наводи да су и главне теме разговора између америчког председника Џозефа Бајдена и званичника европских држава биле управо „избегавање ризика од ескалације“ и „спречавање нуклеарног инцидента“.
Britanski general: Prigožin bi mogao da predvodi napad na Kijev iz Belorusije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак НАТО контактирао руско министарство одбране због побуне Вагнера се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.