Путин исказао уверење у остварење руских планова за Украјину

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jun.2023, 15:36

Путин исказао уверење у остварење руских планова за Украјину

Председник Русије Владимир Путин исказао је уверење да ће бити у остварени руски планови за Украјину, јавља Ројтерс. Фото: Танјуг/Russian Presidential Press Service via AP Како преноси британска агнеција, он је то рекао у интервјуу за телевизију Русија 1, који је, како се чини, снимљен пре неуспеле >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << побуне припадника приватне војне компаније „Вагнер“.
„Осећамо самопоуздање и наравно, у позицији смо да реализујемо све планове и задатке који су пред нама“, рекао је Путин.
Он је рекао да се то односи и на одбрану земље и на специјалну војну операцију и на привреду у целини и њене појединачне области. Путин је казао да специјална војна операција у Украјини код њега има приоритет.
Он је истакао да је у сталном контакту са Министарством одбране.
„Па, наравно, дајем (томе) приоритет. Дан почињем тиме и тиме га завршавам“, рекао је Путин у интервјуу за програм „Москва.Кремљ.Путин“ на телевизији Русија 1, одговарајући на питање колико времена посвећује току специјалне војне операције, пренела је агенција РИА Новости.
Према његовим речима, он има састанке и телефонске разговоре. „Постоје конференције и састанци, телефонски разговори, разговори о питањима везаним за производњу, која се успоставља, војно-индустријског комплекса, са директорима предузећа, руководиоцима предузећа, са онима који користе те снаге и средства, ова техничка средства, ово оружје. Говоримо о њиховој ефикасности, говоримо о томе где и на чему још треба да радимо, где и шта недостаје. Говоримо о томе како, на које начине, којим корацима, којим темпом треба да појачамо наше напоре“, рекао је Путин.
Повећање темпа и обима производње наоружања за потребе специјалне операције не би требало да иде на рачун друштвених обавеза према грађанима, рекао је Путин.
„Наравно, увек говоримо о финансијској подршци, увек, како би производња наоружања и опреме текла правим темпом и у правом обиму, одговарајућег квалитета, а да истовремено испунимо све наше друштвене обавезе према земљи, према људима, да бисмо решили социјалне проблеме“, казао је Путин, говорећи о разговорима са челницима предузећа одбрамбене индустрије.
Он је напоменуо да се то односи на медицину, грађевинарство, изградњу путева, образовање. „Све треба да буде у складу, да тако кажем, једно са другим, укључујући и наше напоре у области повећања одбрамбених способности, не би требало да штети главном! А главно је темељ. А темељ је економија“, рекао је председник Русије.
Он је подсетио да су сви макроекономски показатељи у земљи нормални, инфлација је 2,3 одсто, незапосленост минимална, „изградња је у последњих годину дана рекордна и темпо се одржава“, планови за развој примарне здравствене заштите се у потпуности реализују.
„Све ово… ствара ситуацију у којој осећамо самопоуздање. И, наравно, у стању смо да реализујемо све планове и задатке са којима се суочавамо, а тичу се привреде у целини и њених појединачних области“, нагласио је Путин.
Он је додао да све то мора да се ради нон-стоп. „Прво, идем у кревет прилично касно у последње време… Али, наравно, увек морам да будем у контакту. То се дешава. Увек, увек у контакту са важним стварима у било које доба дана и ноћи“, нагласио је Путин.
Britanski general: Prigožin bi mogao da predvodi napad na Kijev iz Belorusije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин исказао уверење у остварење руских планова за Украјину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.