Британски генерал: Пригожин би могао да предводи напад на Кијев из Белорусије

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jun.2023, 14:32

Британски генерал: Пригожин би могао да предводи напад на Кијев из Белорусије

Бивши шеф британских оружаних снага генерал Ричард Данат изјавио је данас да украјински лидери морају да се чувају од могућег напада на Кијев, који би – из Белорусије – могао да предводи шеф „Вагнера“ Јевгениј Пригожин. Фото: Танјуг/AP Photo/File „Чињеница да је Пригожин отишао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Белорусију забрињава“, навео је Данат у разговору за Скај њуз, додавши да он поново представља претњу по Кијев, уколико је око себе задржао „ефикасну борбену снагу“.
Истакао је да је „сасвим могуће“ да Русија употреби Вагнеровце приликом поновног покушаја заузимања украјинске престонице. „Украјинци морају да се постарају да имају неке маневарске јединице како би могли да одбију поновни напад из правца Белорусије“, рекао је Данат.
Говорећи о ситуацији у Русији, рекао да је није било „непосредних победника у јучерашњем фијаску“.
„Путин је дефинитивно знатно ослабио. Руска војска је очигледно у расулу“, рекао је британски генерал.
Бивши официр МИ6 Кристофер Стил је за Скај њуз рекао да побуна групе „Вагнер“ сугерише да је руски председник Владимир Путин „изгубио ауторитет у Русији“. „Мислим да је Владимир Путин изгубио ауторитет и легитимитет у Русији. За сада је успео да се извуче из тога“, рекао је Стил.
„Начин на који су се догађаји јуче одвијали у Русији и брзина којом се чинило да ституација измиче контроли, мора да буде веома забрињавајућа за Путина и људе око њега“, навео је он.
Borci Vagnera napustili i Lipecku oblast

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британски генерал: Пригожин би могао да предводи напад на Кијев из Белорусије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.