Гујону Видовданска повеља за допринос очувању српског идентитета у Румунији

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jun.2023, 13:51

Гујону Видовданска повеља за допринос очувању српског идентитета у Румунији

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон добитник је „Видовданске повеље“ за 2023. годину, најзначајнијег признања Савеза Срба у Румунији, саопштила је данас организација „Солидарност за Косово“. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Како се наводи у саопштењу, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << које је проследило Министарство спољних послова Србије, признање је Гујону уручено синоћ на свечаности у Српском културном центру у Темишвару.
„Видовданска повеља“ додељује се за изузетан допринос, сарадњу и специјалне везе са Републиком Србијом у области промовисања српске заједнице, чувања идентитета, развијања културних, едукативних, духовних и привредних делатности, као и за сарадњу и јачање веза матичне државе са Србима ван Србије – несебичан, предан и дуготрајан рад.
У Румунији живи око 16.000 аутохтоних Срба, с признатим статусом националне мањине. Савез Срба у Румунији је кровна организација Срба и придружени је члан Европске федерације европских организација национаних мањина и етничких група, додаје се у саопштењу.
Vučić: Srbija nikada neće podržati puč, vlast se menja na izborima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гујону Видовданска повеља за допринос очувању српског идентитета у Румунији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.