Курти неће да формира ЗСО, већ жели рат и да нас увуче у сукоб са НАТО

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jun.2023, 10:50

Курти неће да формира ЗСО, већ жели рат и да нас увуче у сукоб са НАТО

Говорећи о актуелно ситуацији на северу Косова и Метохије, Вучић је казао да је у Бриселу трпео разне притиске, иако Србија није крива ни за шта што се дешава на Космету. Фото: Танјуг/Тара Радовановић „Кључним актерима на Западу је јасно да је главни кривац за дешавања на КиМ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Аљбин Курти. Он неће стати, он неће Заједницу српски општина. Он хоће да свакога дана диже тензију, жели рат, да нас увуче у сукоб са НАТО, јер жели да буде ратни лидер. Сви то знају“, казао је Вучић.
Вучић пита и шта је то што уједињује Мишу Вацића и Срђана Нога са Олеником или Стојковићем, који носе НАТО заставе. „Рећи ћете да их уједињује мржња према Вучићу. Ви морате да имате неки циљ, а не личну мржњу. Ми се никада не питамо можемо ли ми да опстанемо. Русија је у рату, Кина је веома моћна, али није близу. И Кина је стрпљива и чека своје време. Мислите ли да можемо да преживимо ако се сваки дан тучемо са Западом. Колико морате бити неодговорни. Мислите да је лако отићи у Брисел, да трпите све могуће притиске. А нисте криви због ситуације која се догађа на терену. Са једне стране имате притисак Срба са КиМ, који траже заштиту. Кажу нема више полицијске заштите, вратили су пиштоље. А вратили су одушевљени, нису хтели да носе косовску униформу. А да су то урадили раније, ми бисмо данас имали земљу глади, уништену, не бисмо имали војску, не бисмо имали ништа“, рекао је председник.
Председник каже да је снага српске војске много већа од КБС, али су оне све опремљеније и наоружаније, пре свега турским средствима. „Ми смо одбили турске барјактаре да купимо, јер су их они дали Приштини. Главни су извор снабдевања нелегалне државе. У року од шест месеци стиже нам више стотина дронова „камиказа“ које смо наручили. Све то радимо да бисмо одбили агресоре“, казао је он.
Вучић каже да данас има састанак са Србима са Косова и Метохије, и пита ко је тај ко процењује када треба да се уђе у рат. „Мислите да је држава играчка, да су животи нечије деце игра. Мислите да је Радош Петровић пуштен зато што је Курти тако одлучио. Невин човек потпуно. То је резултат разговора у Бриселу. Шта је то што желите од своје државе. Хоће неко да пита Путина како си пустио да неко крене тенковима на тебе, а онда више није кривично правно одговоран. А хапсиш оног ко украде два сладоледа. Морао је тако да поступи да би избегао још већу несрећу „, казао је он.
Председник пита да ли неко жели да Србија иде против Америке, и да на крају нема одговора на питање које је поставио.
„Говоре ми да сам издајник, а ја једини нисам испоручио никога Хагу „, истакао је он.
Vučić: Srbija nikada neće podržati puč, vlast se menja na izborima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Курти неће да формира ЗСО, већ жели рат и да нас увуче у сукоб са НАТО се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.