У Ростову на Дону мирно, Московљанима саветовано да избегавају аутопут

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jun.2023, 09:48

У Ростову на Дону мирно, Московљанима саветовано да избегавају аутопут

Ситуација око седишта Јужног војног округа у Ростову на Дону је јутрос мирна и саобраћај је обновљен, јавља јруска агенција РИА Новости, дан после повлачења вође руске приватне војне формације “Вагнер“ Јевгенија Пригожина и његових војника из тог града. Фото: Танјуг/AP Photo На >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Телеграм каналу РИА Новости објављен је видео снимак на којем се види чистач улица и аутомобили како промичу.
Истовремено, руска федерална агенција за путеве затражила је од становника Московске области да избегавају путовање аутопутем М-4 „Дон“ до 10 сати по локалном времену, пренео је Ројтерс. Претходно је та агенција на Телеграму објавила, али је тај пост у међувремену обрисан, да забрана саобраћаја у Московској и Тулској области остаје на снази. Саобраћај је, у међувремену, нормализован у осталим областима где је због јучерашњих догађаја у Русији, био обустављен.
Наоружани Вагнерови плаћеници су јуче кренули ка Москви, али су поход обуставили после договора о деескалацији.
Прес-секретар председника Руске Федерације Дмитриј Песков рекао је у суботу увече да ће Пригожин отпутовати у Белорусију и да ће кривични поступак покренут против њега због оружане побуне, бити обустављен. Кремљ је саопштио да је гаранција да ће Пригожин моћи да оде у Белорусију реч председника Русије.
Прес служба председника Белорусије саопштила је да је Александар Лукашенко разговарао са Пригожином и да је прихватио његов предлог да се заустави покрет „вагнероваца“ у Русији и предузму даље кораке за деескалацију. Вагнер је у суботу заузео штаб Јужног војног округа у Ростову на Дону после тврдњи о наводном ракетним и бомбашким нападима Оружаних снага Русије на кампове Пригожинових бораца, што су демантовали и Министарство одбране и ФСБ.
Током обраћања грађанима Русије, председник Владимир Путин назвао је деловање „вагнероваца“ злочиначком авантуром.
Šef iranske diplomatije: Rusija će prevazići aktuelna dešavanja u zemlji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Ростову на Дону мирно, Московљанима саветовано да избегавају аутопут се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.