Бисери Војводине: Најлепша језера за опуштање и уживање

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jun.2023, 09:48

Бисери Војводине: Најлепша језера за опуштање и уживање

Наша пространа равница обилује прелепим и чистим језерима. Уколико волите воду и пејзаж равнице, у Војводини постоји низ језера која очаравају својом природном лепотом и позивају посетиоце да се освеже током ових сунчаних дана. Фото: Војводина уживо Белоцркванска језера На >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << само 35 километра од Вршца, налазе се Белоцркванска језера којих има укупно седам. Настала су вађењем шљунка са дна Панонског басена који се водом снадбевају из артешких бунара и подземних извора. Оно што туристе посебно радује, је прозирна боја воде!
Градско језеро, Врачевгајско, Шаранско и Шљункара представљају савршено излетиште и туристички потенцијал Јужнобанатског округа. Остала језера, односно Ново, Бисерно и Десно Врачевгајско језеро нису урбанизована, самим тим представљају рај за рониоце и страствене пецароше! Током пролећа и лета ово место одише позитивном атмосфером, јер људи из целе Србије долазе управо овде како би на најбољи начин искористили своје слободно време.
Фото: Угљеша Кужелка Зобнатичко језеро На свега сат и по времена од Новог Сада, поред Бачке Тополе, налази се најчистије језеро у Војводини – Зобнатичко језеро. Настало је седамдесетих година прошлог века у долини речице Криваје, а данас представља рај за све посетиоце, нарочито током летњег периода.
Његова површина износи 226 хектара, а дужина око 5 километара, а красе га шљунковита плажа, спортски терени, травнати делови, штандови са храном и пићем, кафићи и дрвени молови са тобоганима.
Фото: Wikimedia.Commons/SveMir Купалиште Пескара На само пет километара од центра Зрењанина, на атрактивној локацији налази се купалиште “Пескара”, које већ дуги низ година грађани користе за купање и рекреацију. Током протеклих година, рађени су обимни радови на чишћењу дна језера, уређењу обале, насипању песка, изградњи комуналне инфраструктуре, постављању мобилијара и других садржаја.
Током летње сезоне Пескара је препуна купача који овде проводе сваки дан уживајући у њеним чарима! Током сезоне овде је присутна спасилачка служба, а посетиоци могу потражити освежење и у неком од угоститељских објеката.
Фото: Град Зрењанин Шатриначко језеро На око 20 минута од Руме, налази се језеро Међеш, познатије под именом Шатриначко језеро. Иако је првобитна намена овог језера била наводњавање околних воћњака и пашњака, оно је данас једно од посећенијих туристичких места Срема и Фрушке горе.
Шатриначко језеро достиже дужину чак од 1100 метара и ширину од 350 метара. Просечна дубина језера креће се око 5 метара, мада на појединим местима достиже чак и 12 метара.
Ово нестварно место красе храстове хладовине, плажа коју мештани највише користе за купање, тушеви, чесме, кабина за пресвлачење и терен за одбојку на песку.
Језеро је у приватном власништву, али је отворено за јавност.
Фото: Сремске вести / Петар Ремецки Бешеновачко језеро Бешеновачко језеро или језеро Бели Камен се налази у близини села Бешеново, на Фрушкој гори. Удаљено је око двадесет километара од Сремске Митровице и Руме.
Ова несвакидашња оаза настала је сарадњом човека и природе, а верује се да је језеро дубоко преко 50м, а њен ниво воде стално расте.
Иако на Бешеновачком језеру није дозвољено, због непредвидивости језера и његове дубине, то не спречава туристе да се освеже током летњих дана.
Боја језера је прозирна, чиста и необично тиркизно – азурне боје која улива мир. Неки верују да је језеро лековито због свог минералног састава, док исто важи и за блато око самог језера, па се тако немојте зачудити ако видите како га посетиоци наносе на своје тело.
Фото: Војводина уживо Premijera predstave „Femine“ u četvrtak u Kulturnoj stanici Barka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бисери Војводине: Најлепша језера за опуштање и уживање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.