Нетанијаху стопирао пројекат изградње ветротурбине на Голанској висоравнни

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jun.2023, 09:37

Нетанијаху стопирао пројекат изградње ветротурбине на Голанској висоравнни

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху наредио је краткотрајно замрзавање пројекта изградње турбина на ветар на Голанској висоравни коју контролише Израел, а изазвао је сукоб између полиције и становника из верске заједнице Друза. Фото: Танјуг/AP Photo/Ohad Zwigenberg, Pool Нетанијаху >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је у суботу увече рекао да је пристао на паузу у пројекту током овонедељног муслиманског празника Курбан-бајрама, што би требало да остави времена за разговоре о смиривању кризе, преноси АП.
Очекује се да ће пројекат бити настављен следеће недеље, а у саопштењу Нетанијахуовог кабинета се наводи да је премијер донео одлуку на основу консулатација са безбедносним званичницима.
Друзи се противе плану којим би инсталирао више од две десетине турбина високих 200 метара широм њихове земље.
Власници земљишта су рекли да ће турбине наштетити њиховој пољопривредној производњи и да се енергетска компанија која стоји иза пројекта није консултовала са њима у доброј намери, тврдњу коју компанија демантује.
Прошле недеље, хиљаде становника демонстрирало је против пројекта, упадајући у полицијску станицу, бацајући камење и вандализирајући полицијске аутомобиле, блокирајући путеве, па чак и пуцајући у ваздух, наводи полиција.
Израел је заузео Голан од Сирије, стратешку висораван са погледом на северни Израел, у рату на Блиском истоку 1967.
Blinken razgovarao sa Kulebom o situaciji u Rusiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нетанијаху стопирао пројекат изградње ветротурбине на Голанској висоравнни се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.