Трамп: Савезна влада требало би да игра битну улогу у противљењу абортусу

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jun.2023, 08:51

Трамп: Савезна влада требало би да игра битну улогу у противљењу абортусу

Бивши председник САД Доналд Трамп изјавио је да би савезна влада требало да игра „битну улогу“ у противљењу абортусу, али није навео која би национална ограничења подржао у случају да поново буде изабран за председника. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Conroy, File Ово ставове Трамп је изнео >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у суботу пред групом утицајних евангелиста, на дан када је Врховни суд поништио национално право на абортус.
Трампови ставови су у потпуној супротности са изјавама његовог бившег потпредседника и ривала у трци ка Белој кући Мајка Пенса, наводи АП.
Пенс је, говорећи на истој конференцији дан раније, позвао сваког републиканског председничког кандидата да подржи усвајање националне забране абортуса од 15 недеље трудноће.
Трамп није био вољан да подржи националну забрану и предложио је да ограничења буду у надлежности државама, а чак је сугерисао да би инсистирање на оштријим ограничењима абортуса била политичка обавеза за републиканце.
Трамп је рекао да подржава три изузетка од ограничења абортуса у случајевима који укључују силовање и инцест или када је живот мајке у опасности.
Blinken razgovarao sa Kulebom o situaciji u Rusiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трамп: Савезна влада требало би да игра битну улогу у противљењу абортусу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.