Кошаркашице Србије одржале наду да ће заиграти на ОИ у Паризу

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jun.2023, 17:20

Кошаркашице Србије одржале наду да ће заиграти на ОИ у Паризу

Кошаркашице Србије одржале су наду да ће заиграти на Олимпијским играма у Паризу наредне године. Фото: fiba.com Изабранице Марине Маљковић су у мечу разигравања од петог до осмог места Европског првенства биле боље од Црне Горе резултатом 63:58.
Тиме су обезбедиле своје место >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у квалификацијама за планетарну смотру, док ће наредни меч против Немачке бити искључиво борба за што бољи пласман на континенталном такмичењу.
Србију је до победе предводила Ивон Андерсон са 23 поена и по пет скокова и асистенција. Имала је и три украдене, али чак пет изгубљених лопти.
Пратила ју је Александра Црвендакић са 11 поена и пет скокова, док је двоцифрена била још само Јована Ногић са 10 поена (постигла једину тројку Србије на читавом мечу).
Код Црне Горе се истакла Наташа Мек са 20 поена и 13 скокова. Марија Лековић је имала два поена мање уз пет скокова.
Изостала је квалитетна кошарка у првом мечу разигравања, али не и драма у самом финишу.
Србија је свакако била квалитетнији противник и више расположених играчица о чему сведочи податак да су свих 16 поена Црне Горе у првој деоници постигле две кошаркашице – Мек и Вучетић. Натурализована репрезентативка Црне Горе је наставила у истом ритму до краја, а Вучетић је стала на почетних осам поена и њено место је преузела Марија Лековић.
Њих две нису биле довољне да спрече Србију да оде на двоцифрену предност коју су имале добрим делом другог полувремена, али пред крај је у потпуности испуштају.
Црна Гора је у једном тренутку стигла и до -3 (57:54), али су константно испуштале прилику да се у потпуности врате у меч, за шта је стигла и казна на другој страни.
Као што смо рекли, Србија је овом победом обезбедила место у квалификацијама за Олимпијске игре, а ту ће још бити поменута Немачка са којом ће играти за пето место, а која је претходно елиминисала Чешку.
Поред те две селекције, у квалификационом турниру ће учествовати и четири екипе из полуфинала – Белгија, Француска, Шпанија и Мађарска.
Меч Србије и Немачке за пето место је на програму у недељу.
Tajrik Džons novi košarkaš Efesa

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кошаркашице Србије одржале наду да ће заиграти на ОИ у Паризу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.