Ердоган: Турска спремна да допринесе мирном решавању ситуације у Русији

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jun.2023, 17:05

Ердоган: Турска спремна да допринесе мирном решавању ситуације у Русији

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган је у телефонском разговору са руским колегом Владимиром Путином у суботу рекао да је Анкара спремна да допринесе мирном решавању ситуације у Русији, саопштио је кабинет турског лидера. Фото: Танјуг/AP Photo/Ali Unal Како се наводи, Ердоган рекао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је рекао да нико не би требало да има користи од најновијих дешавања у Русији, преносе РИА Новости.
„Председник Реџеп Тајип Ердоган имао је телефонски разговор са руским председником Владимиром Путином. Током разговора разговарало се о најновијим дешавањима у Русији. Председник Ердоган је истакао важност деловања здравог разума“, каже се у саопштењу.
Претходно је из Кремља саопштено да је Путин информисао Ердогана о ситуацији у земљи у контексту покушаја оружане побуне паравојне групе „Вагнер“, као и да је Ердоган изразио пуну подршку руском руководству.
У петак увече у Ростову на Дону, приватна војна компанија Вагнер заузела је штаб Јужног војног округа. То се догодило након изјава оснивача те група Јевгенија Пригожина о наводном ракетним и бомбашким нападима Оружаних снага Русије на кампове Вагнера, што су демантовали и Министарство одбране Русије и Федерална служба безбедности.
Против Пригожина је покренут кривични поступак за организовање оружане побуне.
Руски председник Владимир Путин је поступке побуњеника назвао злочиначком авантуром, убодом ножем у леђа Русији и издајом, до које је дошло због претераних амбиција и личних интереса.
Blinken razgovarao sa evropskim zvaničnicima o situaciji u Rusiji

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ердоган: Турска спремна да допринесе мирном решавању ситуације у Русији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.