Блинкен разговарао са европским званичницима о ситуацији у Русији

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jun.2023, 15:49

Блинкен разговарао са европским званичницима о ситуацији у Русији

Амерички државни секретар Ентони Блинкен разговарао је данас са министрима спољних послова Канаде, Француске, Немачке, Италије, Јапана и Уједињеног Краљевства и високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом о тренутној ситуацији у Русији. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Korhonen/Lehtikuva via AP „Сједињене Америчке Државе ће остати у блиској координацији са савезницима и партнерима у складу са разовјем ситуације“, наводи се у саопштењу Стејт департмента.
Блинкен је поновио да се подршка Сједињених Америчких Држава Украјини неће променити.
У петак увече у Ростову на Дону, приватна војна компанија Вагнер заузела је штаб Јужног војног округа.
То се догодило након изјава оснивача те група Јевгенија Пригожина о наводном ракетним и бомбашким нападима Оружаних снага Русије на кампове Вагнера, што су демантовали и Министарство одбране Русије и Федерална служба безбедности.
Против Пригожина је покренут кривични поступак за организовање оружане побуне.
Руски председник Владимир Путин је поступке побуњеника назвао злочиначком авантуром, убодом ножем у леђа Русији и издајом, до које је дошло због претераних амбиција и личних интереса.
 
Berbok: Pratimo situaciju u Rusiji, u kontaktu smo sa međunarodnim partnerima

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Блинкен разговарао са европским званичницима о ситуацији у Русији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.