Деца са Космета у Републици Српској у оквиру пројекта „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jun.2023, 15:39

Деца са Космета у Републици Српској у оквиру пројекта „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“

 У Републику Српску данас су стигла српска деца са Косова и Метохије у оквиру пројекта „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“ који се организује 11. пут. Фото: Wikimedia Commons/Andrija1234567 Више од 800 ученика и просветних радника из 40 основних школа на Космету долази у Републику >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Српску у организацији бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.
Деца су данас стигла у Етно-село Станишићи у Бијељини, пренела је РТРС.
Председник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов реко је да ће сутра у Андрићграду бити дочекано још око 250 деце из Партеша, Пасјана, Новог Брда, Шилова, Витине, Звечана и Лепосавића, која ће бити смештена седам дана код вршњака на Сокоцу, у Источном Новом Сарајеву, Источној Илиџи, Невесињу и Требињу.
Он је истакао да Срби у Републици Српској брину за свој народ на Косову и Метохији, те да је ово на неки начин доказ да нису сами и да имају пријатеље.
„Деца са Косова и Метохије дружиће се седам дана са својим вршњацима и уживаће у слободи Републике Српске коју немају у јужној српској покрајини“, рекао је Арлов.
Он је додао да је веза Републике Српске и Косова и Метохија чврста и да су зато овај пројекат и назвали „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“.
„Желимо им добродошлицу, а малишанима који данас одлазе срећан пут на Косово и Метохију и да их дочека мир“, додао је Арлов.
Деца са Космета која су дошла данас биће гости код породица својих вршњака у 14 градова и општина, у западном делу Српске и Семберији, а деца која сутра стижу у Андрићград биће смештена у источном делу Републике Српске и Херцеговини.
 
Orlić: Kada je reč o Kosovu i Metohiji, moramo da budemo hladne glave

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Деца са Космета у Републици Српској у оквиру пројекта „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.