Скариоло: Овакве утакмице против Милана разлог су за наш понос

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jun.2023, 15:06

Скариоло: Овакве утакмице против Милана разлог су за наш понос

Тренер кошаркаша Виртуса Серђо Скариоло изјавио је на конференцији за медије након седме утакмице финала италијанског шампионата да су овакави окршаји са Миланом разлог за понос његове екипе. Фото: Wikimediacommons/Augustas Didžgalvis Кошаркаши Арманија одбранили су титулу првака Италије >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и освојили државно првенство рекордни 30. пут у историји пошто су у седмом, одлучујућем мечу финалне серије, као домаћини победили Виртус из Болоње резултатом 67:55 (21:9, 17:20, 10:5, 19:21).
„Честитам Милану! Као и у свим утакмицама до сада домаћи тим је показао више енергије и жеље, те је славио. Домаћи терен је на крају био од круцијалног значаја за целу ову серију. Морам рећи да сам веома поносан на своје играче. Не само због ове утакмице, где смо евидентно остали без горива, али током сезоне смо показали озбиљан приступ, такмичарски набој, те способност да превазиђемо веома тешке тренутке. Посебно се то односи на период када смо имали много повређених играча“, изјавио је Скариоло.
Додаје да је екипа у овој финалној серији имала сјајан приступ.
„Сезона је завршена и боље је да размишљамо о стварима које нисмо успевали учинити у три финала. Одиграли смо три финала на свим фронтовима. У Евролиги смо у дебитантској сезони показали велику борбу упркос чињеници да су нам кључни играчи били повређени три четвртине сезоне. Заиста не могу говорити о разочараности и жалу. Када се ради о овом финалу, имали смо сјајан приступ. Прелепо финале за око посматрача. Изгубили смо јер је други тим играо за нијансу боље и то у седмој утакмици на домаћем паркету. Овакве утакмице против Милана разлог су за наш понос“, закључио је Скариоло.
Nikola Milutinov zvanično u Olimpijakosu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Скариоло: Овакве утакмице против Милана разлог су за наш понос се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.