Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jun.2023, 14:23

Захарова: Оптужбе о наводној нуклеарној претњи – покушај дискредитације Русије

 Оптужбе кијевског режима и његових западних спонзора о руским претњама Запорошкој нуклеарној електрани ЗНПП имају за циљ дискредитацију Москве, саопштило је данас руско Министарство спољних послова. Фото: Wikimedia Commons „Сматрамо оптужбе званичника који представљају кијевски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << режим и његове прекоокеанске спонзоре да Русија ствара претње Запорошкој електрани као подлу провокацију. Ово је још један покушај дискредитовања Русије, приписујући нам намеру коју немамо и покушавајући да прикрију сопствене злочиначке и терористичке планове да створе ванредну ситуацију која би угрозила животе и здравље локалног становништва и становника европских земаља“, наводи се у саопштењу, преноси ТАСС.
Портпаролка руског министарства Марија Захарова изјавила је да „Вашингтон и његови сателити настоје да искористе сваку прилику да креирају и промовишу приче о наводној „руској нуклеарној претњи“.
„Вашингтон радије игнорише очигледно. Ово је уобичајена ситуација у којој САД и њени сателити користе сваку прилику да креирају и промовишу хорор приче о руској нуклеарној претњи. Уз то, САД настављају да намерно подижу улог и стварају стратешке ризике, увлачећи своје НАТО савезнике у ову опасну активност“, истакла је Захарова, коментаришући наводе о нуклеарним ризицима који долазе из Русије, преноси руска агенција.
Она је упозирил ада ће „последице такве непромишљене политике бити крајње тужне и за Вашингтон“.
Putin: Pokušaj Vagnera da podeli društvo je udarac nožem u leđa Rusiji

 
Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Захарова: Оптужбе о наводној нуклеарној претњи – покушај дискредитације Русије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.