Орлић: Када је реч о Косову и Метохији, морамо да будемо хладне главе

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jun.2023, 13:51

Орлић: Када је реч о Косову и Метохији, морамо да будемо хладне главе

Када је реч о Косову и Метохији, морамо да разумемо да смо ми у томе сами, да нико други не учествује у нашем болу и да сви други гледају пре свега свој интерес, изјавио је данас председник Народне скупштине Владимир Орлић за Танјуг. Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић Како је навео, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << људи морају да буду начисто са тим како државе функционишу – неко ће бити пријатељ, неко ће да покаже разумевање, трећи неће ни једно ни друго, али ће свако да се пре свега запита – шта је ту мој интерес.
„Ми смо ти који морамо да се изборимо како знамо и умемо. Не можемо да очекујемо правду, јер то не постоји. Правде на свету нема. На питању Косова и Метохије је пре свега аргумент силе“, истакао је Орлић.
Председник Народне скупштине истакао је да Србија не може да диригује великима и моћнима.
Како каже, „морамо да будемо хладне главе, да не дозволимо да нас ватра понесе и да некада реагујемо онако како би сваком човеку било најприродније – да да себи одушка и каже оно што му је на врх језика“.
„Ми знамо да не можемо себи да дозволимо неке ствари. То знају и ови други, немојте мислити да не знају. Када чују поруку Војске Србије да је спремна да у потпуности реализује наређења која добије од врховног команданта – знају сви шта то значи“, навео је Орлић.
Како је рекао, српски народ на Косову и Метохији има на својој страни своју Србију, своју државу, свог председника.
Осврћући се на сукоб у Украјини, Орлић је рекао да је за сваку државу света највећа могућа катастрофа унутрашњи сукоб који доводи до међусобног обрачуна или унутрашњег рата.
„Ми морамо да будемо паметни према себи и само за себе. Да разумемо да је за нас најважније да имамо јединство, слогу и да не дозволимо да се догоди најлепши сценарио за оне које Србији добро не желе, а то је да нам неко овде посеје семе раздора, да доведе до унутрашњег сукоба“, навео је Орлић.
Председник Народне скупштине рекао је да то не мора да буде на нивоу рата, али да сукоб у једној држави и друштву прави непоправљиву штету.
Petković: Priština vodi opšti informacioni rat, sa namerom da se razori Srbija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Орлић: Када је реч о Косову и Метохији, морамо да будемо хладне главе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.