Патријарх Кирил позвао на јединство

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jun.2023, 13:04

Патријарх Кирил позвао на јединство

Патријарх московски и целе Русије Кирил је позвао је данас на јединство у земљи, а на све који су спремни да упере оружје у своју браћу, апеловао да поново размисле. Фото: WikimediaCommons/Kremlin.ru „Молећи се за мирно решење тренутне ситуације, као предстојник Руске православне цркве, позивам >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << оне који су узели оружје спремни да га усмере против своје браће, да поново размисле. Пред заједничком претњом, морамо бити једнодушни, превазићи замерке и личне амбиције“, истакао је патријарх у обраћању јавности.
Патријархова изјава пренета је на сајту РПЦ у дану када је руски председник Владимир Путин оптужио шефа паравојне групе „Вагнер“ Јевгенија Пригожина за издају.
Патријарх Кирил је поручио да данас, „када се наша браћа боре и гину на фронтовима несебично испуњавајући своју дужност, док непријатељи улажу све напоре да униште Русију“, сваки покушај да се сеје раздор унутар земље је највећи злочин који нема оправдања.
Председник Русије је раније, у свом обраћању, оптужио Пригожина за покушај цепања руског друштва, што је окарактерисао као „забијање ножа у леђа“.
Путин је поручио да ће сви они који су смишљено кренули на пут издаје, уцене и припремања оружане побуне доживети неизбежну казну и потврдио да су оружане снаге Руске Федерације добиле наређење да неутралишу оружану побуну.
Medvedev: Nećemo dozvoliti raskol i izdaju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Патријарх Кирил позвао на јединство се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.