Укусна авантура на плажи: Идеје за летње оброке

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jun.2023, 12:11

Укусна авантура на плажи: Идеје за летње оброке

Када почну летње врућине па чак и када одете на море, идеја да припремате оброке се чини најмање привлачном у том тренутку. Међутим, исхрана такође може бити део укупног искуства. Фото: Freepik Ево неколико идеја за оброке који су погодни за летње дане:
Оброк салате Направите >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << разноврсне салате користећи сезонско поврће, као што су парадајз, краставци, паприке, зелена салата, рукола, спанаћ итд. Додајте протеинске изворе попут пилећег белог меса, туне, фета сира, авокада или леблебија како бисте оброк учинили заситним.
Хладне супе Газпацхо или супа од грашка и менте су одличан избор јер се служе охлађене. Ове супе су лагане, освежавајуће и богате влакнима.
Сендвичи и “wrapovi“ Напуните сендвиче или “wrapove“ са свежим поврћем, хладним печеним месом (попут пилетине или ћуретине), хумусом, туном или другим омиљеним намазима. Можете додати и листове свеже менте или босиљка како бисте оброк учинили још свежијим.
Гриловано поврће и месо Користите роштиљ како бисте припремили поврће попут паприке, тиквица, патлиџана и шампињона. Додајте печено месо, попут пилетине, ћуретине или лососа, за укусан и лагани оброк.
“Sushi“ и ролнице
Ако волите азијску кухињу, “sushi“ или ролнице са сировом рибом, поврћем и пиринчем могу бити изврстан избор за летњи оброк. Ова јела су хранљива, лагана и пружају осећај свежине.
Тестенина и пиринач салате Припремите хладне тестенина или пиринач салате са сезонским поврћем, као што су цхеррy парадајз, краставци, млади лук, босиљак итд. Додајте мало маслиновог уља, сока од лимуна и зачина за додатни укус.
Смутији и и свеже воће Направите освежавајуће смоотхије од замрзнутог воћа, јогурта или биљног млека. Такође, уживајте у сезонском свежем воћу, попут лубеница, јагода, брескви, диња итд.
Кување током лета и на мору не мора бити компликовано. Комбинујући свеже састојке, једноставне рецепте и креативност, можете припремити укусне оброке који ће обогатити ваше летње искуство. Било да се одлучите за свеже плодове мора, лагане салате, роштиљ или брзе грицкалице, важно је да уживате у припреми и богатству укуса.
Od berze do galerije – Galerija Matice srpske (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Укусна авантура на плажи: Идеје за летње оброке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.