Ова пића нису идеалан избор за освежење – Могу допринети дехидратацији

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jun.2023, 09:05

Ова пића нису идеалан избор за освежење – Могу допринети дехидратацији

Лекари сматрају да би одређена пића требало избегавати лети. Фото: Pexels/Helena Lopes Температура која прелази 35 подеок на Целзијусовој скали може бити неиздржљива. Тело покушава да се расхлади знојењем, на тај начин губећи воду. Неопходно је уносити минимум 2 литра течности како би >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се надокнадила изгубљена влажност, али не било које.
Пожељно је да смањите унос кафе. Уколико пијете више од 1-2 шољице овог напитка, велика количина кофеина може негативно утицати на срце које током високих температура свакако пумпа крв у стреснијем режиму. Никако не пијте више од максимално 2 шољице дневно, јер се на тај начин губи влажност и долази до неравнотеже воде и соли у организму.
Газирана пића су такође лош избор током летњих дана. Оне углавном садрже веће количине шећера и натријума. Већина греши кад посегне за пићима пуним адитива, вештачких заслађивача и других састојака који могу повећати ризик за многе болести попут дијабетеса, срчаних обољења, прекомерне телесне тежине итд. Енергетска пића, као и алкохолна, спадају у групу коју би требало избегавати.
Вода, као и цеђени сокови много су бољи избор од напитака пуних адитива, вештачких заслаћивача.
Ako teglu sa džemom čuvate na ovaj način, nikada se neće storiti buđ

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ова пића нису идеалан избор за освежење – Могу допринети дехидратацији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.