Да ли смо срећнији када путујемо?

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jun.2023, 08:00

Да ли смо срећнији када путујемо?

Сезона је годишњих одмора. Ако већ нисте отпутовали, засигурно вам је тема путовања ових дана на првом месту. Фото: Pexels/Nataliya Vaitkevich Понекад се баш у летњим месецима можете осећати фрустрирано само када помислите на годишњи одмор. Питање са ким ићи, где отпутовати, па све те припреме >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и слично, понекад делују непривлачно. Али немојте се тако осећати, јер ће вас баш то путовање учинити срећнијим.
Доказано је да су особе које често путују  физички здравије и срећније, насупрот оних који свој новац троше на скупе торбе, ципле и гардеробу.
Ниједна маркирана торба не може вам заменити онај утисак који сте доживели путујући и упознајући другачије културе, народе и обичаје. Успомене и лични утисак са путовања су трајни и увек су са вама. Чак и када је дан стресан, сама помисао на неку лепу дестинацију коју сте посетили и неко сазнање које сте спознали путујући ће вас бар за тренутак орасположити и вратити вам осмех на лице. Материјалне ствари можда ће нас тренутно „испунити“, али суштински неће. Нове дестинације и људи су ти који остају урезани и са временом постају део нашег искуства које ће нас оплеменити и учинити да имамо другачији поглед на живот, људе, околности….
Нова места, различити обичаји, сусрет са људима других нација и вере, све то чини да проширимо видике и мање осуђујемо људе. Постајемо љубазнији, толерантнији и отворенији.

Када путујете од града до града, од државе до државе спознамо да је некада важно не везивати се за ствари, оставити их иза себе и наставити даље у нова истраживања и нове могућности.
Оно што је још важно и говори у корист путовања јесте што ћете се лакше прилагодити околностима око вас. На путовањима сигурно нећете остати у соби зато што је кишовито време напољу. Кишобран, кабаница и добро друштво ће бити довољни да не поклекнете и одустанете од истраживања града, дестинације или културе неког народа.
Једноставно ћете на такве изазове гледати другачије и неће вам представљати препреку. Временом, померате своје границе и све мање ће вам другачији кревет, време и другачије околности мимо ваше рутине бити проблем.
Зато, ако већ нисте одлучили где ћете на летовање, крајње је време да се одлучите. Не мора то да буде море, много је лепих дестинација, које нису познате, а које чекају да се истраже. Можда баш вас чекају!
Grčka ostrva za koja niste znali


Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли смо срећнији када путујемо? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.