Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 21:46

Жељка Цвијановић покренула механизам заштите виталног интереса Републике Српске

Српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић покренула је данас механизам заштите виталног интереса Републике Српске због прегласавања на редовној седници Председништва у среду, 21. јуна, по питању две тачке из домена спољне политике, саопштено је из Кабинета >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << српског члана и председавајуће Председништва БиХ. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Наводи се да је механизам заштите виталног интереса Цвијановићева поднела по тачки Предлог закључка за хитно усвајање Споразума о слободи кретања са личним картама на Балкану, Споразума о признавању стручних квалификација доктора медицине, доктора денталне медицине и архитеката у контексту Централноевропског споразума о слободној трговини и Споразума о признавању квалификација високог образовања на Балкану, пренела је Срна.
Она је овај механизам покренула и по тачки Предлог закључка за усвајање Акционог плана за спровођење 14 приоритета из Мишљења Европске комисије о захтеву БиХ за чланство у ЕУ.
Цвијановићева је активирала механизам заштите виталног интереса Републике Српске у року предвиђеним Уставом БиХ и Пословником о раду Предсједништва БиХ.
Коначну одлуку о наведеним тачкама донеће Народна скупштина на посебној седници, која би, према процедури, требало да буде одржана у наредних 10 дана.
Milatović: Crnoj Gori potrebno formiranje stabilne vlade s proevropskom agendom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Жељка Цвијановић покренула механизам заштите виталног интереса Републике Српске се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.